Американски бомбардировач Б 52 прелетя над България в безпрецедентно учение на

...
Американски бомбардировач Б 52 прелетя над България в безпрецедентно учение на
Коментари Харесай

Американски бомбардировач Б-52 прелетя над България

Американски бомбардировач Б 52 прелетя над България в невиждано обучение на НАТО., че общо 6 американски бомбардировача, съпроводени от 80 изтребителя, са прелетели само за ден над всички членки на организацията. Българското Министерство на защитата също пусна известие. В него е посочено: " Български МиГ-29 извърши на 28 август задача за ескортиране на съюзнически аероплан над страната. С това България се причисли към тренировката „ Съюзно небе “ на НАТО. "

Самолетите за европейската част на учението - 4 на брой, са изхвърчали от английската база " Феърфорд " и по пътя си над всичките 28 натовски съдружници над континента се интегрират с локалните военновъздушни сили. Над няколко от тях е планувана взаимна част с изтребители и летящи цистерни. За България е било с изтребител

Дуги два бомбардировача прелитат над останалите две страни членки - Съединени американски щати и Канада - като северноамериканската част от задачата е почнала от база " Майно " в Северна Дакота.

Целта е да се покаже солидарността в НАТО, да се усъвършенства бойната подготвеност и да се дават благоприятни условия за тренировки за по-ефективна взаимна работа на всички екипажи, твърди НАТО и прибавят: " Това е от вида задачи, които се координират месеци авансово и не са свързани с съответни политически събития в Европа. От 2018 година насам Съединени американски щати са провели над 200 сходни полета на стратегически бомбардировачи ",

Американските бомбардировачи прелетяха над всички 30 членки на алианса, тренирайки дружно със своите съдружници. Учението „ Съюзническо небе ” показва огромния ангажимент на Съединени американски щати към алианса, коментира генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР